Foto av Honungsmarinerad kotlett från WW ViktVäktarna

Honungsmarinerad kotlett

9
9
5
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Marinad ger god smak och härlig färg åt den annars ganska färglösa kotletten. Sätt extra piff på en Hollandaisesås med örter och kvarg.

Ingredienser

Fläskkotlett, fett bortskuret

500 g

Honung, flytande

2 tsk

Tomatpuré

1 msk

Japansk soja

2 msk

Paprikapulver

1¼ tsk

Potatis

800 g

Blomkål

1 huvud(en)

Rapsolja

2 tsk

Fraiche 8%

1 dl

Persilja

1 msk

Basilika

1 msk

WW Hollandaise sauce, pulver

1 påse(ar)

Instruktioner

  1. Blanda samman honung, tomatpuré, soja och paprikapulver till en marinad i en plastpåse. Lägg i kotletterna och låt det marinera ca 30 min. Skala och koka potatisen. Dela blomkål i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten ca 10 min. Ta upp kotletterna från marinaden, krydda med salt och peppar. Stek kotletterna i olja 2-3 min per sida. Gör hollandaisesåsen enl beskrivningen på påsen. Ta bort från värmen. Rör ner fraiche, persilja och basilika. Servera kotletterna med potatis, blomkål och sås.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!