Foto av Indisk köttfärs med gul blomkål från WW ViktVäktarna

Indisk köttfärs med gul blomkål

14
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gurkmeja ger inte enbart blomkålen dess fina färg i denna rätt, den sätter även fin smak åt den. Gillar du stark mat fungerar det bra att tillsätta lite hackad chili i färsen.

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Curry

3 msk

Spiskummin

1½ tsk

Tomater, passerade

1 förp

Vatten

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Koriander

1 msk

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 msk

Gurkmeja

1 tsk

Paprikapulver

½ tsk

Kokosflingor torkade

2 msk

Banan

1 st

Russin

½ dl

Naanbröd

1 st

Instruktioner

  1. Hetta upp margarin och curry i en gryta. Tillsätt färsen och stek den smulig. Häll i spiskummin, tomater, vatten och buljongtärning. Låt det puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär blomkålen i mindre bitar och koka den precis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Värm oljan i kastrullen. Lägg i blomkål, kryddor och låt fräsa. Rosta kokosen gyllenbrun i en varm stekpanna. Skiva bananen. Värm naanbrödet. Servera grytan tillsammans med kokos, banan och russin som tillbehör.