Foto av Indisk quorngryta från WW ViktVäktarna

Indisk quorngryta

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En smakrik vegetarisk gryta med indiska influenser. Quorn och kikärter gör den riktigt matig och god.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Olivolja

2 tsk

Curry

2 tsk

Spiskummin

1 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Quornfilé

300 g

Krossade tomater

1 förp

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Koriander

½ tsk

Gurkmeja

½ tsk

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st

Yoghurt naturell 0,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Värm olja i en gryta. Fräs curry och spiskummin. Hacka lök fint och bryn. Lägg i quorn och låt fräsa med.
  2. Häll i krossade tomater och buljong. Rör i koriander och gurkmeja. Lägg i kikärtor.
  3. Skala och skär morötter och paprika i bitar. Lägg i morötterna och låt koka med så att de mjuknar något.
  4. Avsluta med att lägga i paprika som bara precis får bli varm och behålla sin krispighet. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Servera grytan med en klick yoghurt, ris och sallad.
  5. Tips! Smaksätt gärna din yoghurt med mynta och lite spiskummin.