Foto av Indisk vegogryta med syrlig sallad från WW ViktVäktarna

Indisk vegogryta med syrlig sallad

13
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Låt dig inte avskräckas av den långa ingredienslistan, detta är jättesimpelt. Och jättegott!

Ingredienser

Lime

1 st

Vitvinsvinäger

2 msk

Honung, flytande

2 tsk

Salt

½ tsk

Peppar

tsk

Morot

3 st

Gurka

½ st

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Ingefära

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Garam masala

1 tsk

Gurkmeja

1 tsk

Tomater, krossade

1 förp

Morot

3 st

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet, à 400 g

Vegme Bites

300 g

Kokosmjölk, lätt

400 g

Spenat

70 g

Turkisk yoghurt 3,5%

1 dl

Santa Maria India Chapati

4 st

Instruktioner

  1. Riv skalet från lime i en skål och pressa i saften. Häll i vinäger, honung, salt och peppar. Hyvla morötter och gurka tunt med en osthyvel och lägg i skålen och blanda runt. Låt dra ett par minuter.
  2. Finhacka lök och bryn i olja. Pressa i vitlök. Finhacka chili och lägg i tillsammans med ingefära, spiskummin, garam masala och gurkmeja. Häll i krossade tomater.
  3. Skala och slanta morötter. Lägg i morötter, avrunna och sköljda kikärtor och vegmebitar. Låt puttra ett par minuter. Häll i kokosmjölk. Krydda med salt och peppar och smaka av.
  4. Rör i spenat precis innan servering. Servera grytan med en klick yoghurt, bröd och morotssalladen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!