ViktVäktarna - Italiensk tagliatelle med ryggbiff och grönsaker

Italiensk tagliatelle med ryggbiff och grönsaker

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En härlig pastarätt med mycket grönsaker serverat med en perfekt stekt ryggbiff - helgmys på hög nivå!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Tomat

3 st

Olivolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Basilika

1 kruka(or)

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, tagliatelle

Ryggbiff nöt

600 g

Rapsolja

2 tsk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök, tärna aubergine, zucchini och tomat. Stek löken glansig i olja under omrörning. Tillsätt aubergine och zucchini och stek under omrörning ca 10 minuter.
  2. Blanda ner tomater och pressad vitlök, täck med lock och låt sjuda på medelvärme ca 5 minuter. Blanda ner grovhackad basilika och smaka av. Ta sedan av från plattan och ställ åt sidan.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och håll pastan varm.
  4. Stek köttet i olja ett par minuter på varje sida beroende på hur du vill ha det. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera köttet med grönsakerna och pastan. Toppa med hackad persilja.