Foto av Jaffakakor från WW ViktVäktarna

Jaffakakor

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
2 tim 45 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
28
Svårighetsgrad
Avancerat
En brittisk klassisk småkaka med smak av apelsin med ett tunt chokladtäcke. Här har vi dekorerat dem fint inför påsken, men givetvis går de att dekorera precis som man själv vill. Och lika goda är de året om!

Ingredienser

Mandelmjöl

250 g

Smör

50 g

Ägg

1 st

Äggvita

1 st

Vaniljsocker

1 tsk

Apelsin

½ st, 1 tsk rivet skal

Choklad mörk

90 g

Strössel

1 msk

Instruktioner

  1. Kör mjöl i en matberedare ca 5 minuter tills det blir lite klibbigt.
  2. Blanda ner smör, ägg, äggvita, vaniljsocker och apelsinskal och kör tills det blir en slät deg.
  3. Skeda över degen på ett bakplåtspapper, lägg på ett till papper och kavla ut degen, ca 3 mm tjock. Lägg in i frysen 2-3 timmar tills degen är helt fast.
  4. Sätt ugnen på 190°.
  5. Skär ut 28 små ägg ur degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ugn ca 12 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
  6. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Dekorera kakorna med smält choklad och strössel.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!