Foto av Jambalaya med kyckling och skinka från WW ViktVäktarna

Jambalaya med kyckling och skinka

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En rätt full av både färg och smak som garanterat kommer att bli en favorit.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

250 g

Skinka

4 skiva(or)

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Stjälkselleri

2 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st

Olivolja

1 msk

Ris, okokt

2 dl

Hönsbuljong

5 dl

Paprikapulver

1 tsk

Cayennepeppar

2 krm

Timjan

1 tsk, torkad

Oregano

1 tsk, torkad

Salt

1 tsk

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i strimlor, hacka skinka, lök och vitlök. Skär selleri, morot och paprika i skivor eller strimlor.
  2. Fräs i olja, tillsätt ris och buljong. Låt småputtra tills all vätska försvunnit, ca 20 minuter. Smaksätt med paprikapulver, cayennepeppar, timjan, oregano och salt. Servera med sallad.