Foto av Julmustkyckling från WW ViktVäktarna

Julmustkyckling

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling med smak av julmust, låter det lite märkligt? Prova det, det fungerar verkligen och är jättegott!

Ingredienser

Potatis

800 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Julmust light

3 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Kycklingfond

1 msk

Ingefära

1 tsk, 1-2 tsk

Kinesisk soja

2 tsk

Vetemjöl

1 msk

Savoykål

300 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka potatis. Pressa sedan.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden och bryn i margarin.
  3. Blanda julmust, matlagningsbas, fond, ingefära och soja i en skål.
  4. Strö mjöl över kycklingen och häll sedan på julmustsåsen. Låt det sjuda under lock på svag värme ca 10 minuter.
  5. Strimla kål och purjolök.
  6. Värm olja i en panna och stek kål och purjo en stund tills det mjuknat. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera kyckling med pressad potatis, kål och purjo.