Foto av Kalkonbiffar med buljongkokta rotsaker från WW ViktVäktarna

Kalkonbiffar med buljongkokta rotsaker

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Saftiga biffar med magert kalkonkött serverade med buljongkokta grönsaker.

Ingredienser

Kalkonfärs 10%

500 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Margarin flytande 80%

1 msk

Vatten

7 dl

Grönsaksbuljongtärning

1½ st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Potatis

8 st

Savoykål

200 g, ½ huvud

Instruktioner

  1. Blanda färs med ägg och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar. Stek biffarna i margarin på båda sidorna. Häll vattnet i en kastrull med buljongtärningarna. Skala morötter, palsternackor och potatis. Dela i mindre bitar och lägg ner i buljongen. Koka rotsakerna precis mjuka i buljongen. Dela kålen i mindre bitar och lägg ner så att den blir varm. Smaka av buljongen med salt och peppar. Servera biffarna i en djup tallrik med buljong och rotsaker.