Foto av Kalkonbröst med soltorkade tomater och fetaost från WW ViktVäktarna

Kalkonbröst med soltorkade tomater och fetaost

8
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kalkonbröstfilé med soltorkade tomater, fetaost, basilika och salvia. Visst låter det ljuvligt?

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

500 g

Soltorkade tomater, torra

4 st, blötlagda

Salladsost (feta) 10%

30 g

Basilika

1 msk

Salvia

1 tsk

Margarin flytande 80%

1 msk

Ris, okokt

2 dl

Tomat

4 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Vitvinsvinäger

1 tsk

Socker

½ tsk

Chilisås, tomat

2 msk

Bladpersilja

1 msk

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Skär en rejäl ficka i kalkonen, längs med köttet. Fyll med hackad soltorkad tomat, smulad ost och hackad basilika och fäst med tandpetare. Gnid in bröstet med margarin och krydda med salvia, salt och peppar. Sätt in i ugnen, 200° ca 40-45 minuter. Prova med en sticka, när köttsaften är klar är den färdig.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skålla och skala tomaterna. Hacka dem, lök och vitlök.
  4. Värm olja i en kastrull och fräs tomat, lök och vitlök. Tillsätt vinäger, socker, chilisås, hackad persilja, salt och peppar. Låt sjuda ca 5 minuter och mixa sedan till en slät sås med en stavmixer.
  5. Servera kalkonen med tomatsåsen, ruccola och ris.