Foto av Kalkonbröst med soltorkade tomater och fetaost från WW ViktVäktarna

Kalkonbröst med soltorkade tomater och fetaost

4
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kalkonbröstfilé med soltorkade tomater, fetaost, basilika och salvia. Visst låter det ljuvligt? Verkligen något att bjuda på för dig som gillar nya smaker.

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

500 g

Soltorkade tomater, torra

4 st, blötlagda

Salladsost (feta) 10%

30 g

Basilika

1 msk

Salvia

1 tsk

Margarin flytande 80%

1 msk

Tomat

4 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Vitvinsvinäger

1 tsk

Socker

½ tsk

Instruktioner

  1. Skär en rejäl ficka, längs med köttet. Fyll med hackad soltorkad tomat, smulad fetaost och hackad basilika. Fäst med tandpetare. Gnid in bröstet med margarin. Smaksätt med salvia, salt och peppar. Sätt in i ugn, 200° ca 40-45 min. Prova med en sticka, när köttsaften är klar är den färdig. Skålla och skala tomaterna. Hacka dem, lök och vitlök. Fräs i olja. Tillsätt vinäger, socker, chilisås, hackad persilja, salt och peppar. Låt puttra ca 5 min. Mixa. Servera tillsammans med ris och salladsgrönsaker.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!