Foto av Kanel- och ingefärsrutor från WW ViktVäktarna

Kanel- och ingefärsrutor

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Lätt
Detta är en traditionell engelsk ingefärskaka sötad med sirap som ger en fyllig, djup smak.

Ingredienser

Vetemjöl

225 g

Bikarbonat

1 tsk

Ingefära

1 msk, malen

Kanel

1 tsk

Margarin flytande 80%

115 g

Sirap

280 g, mörk

Ägg

2 st

Syltad ingefära

115 g, 75 g ingefära plus 2 msk av sockerlagen

Vatten

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Lägg bakplåtspapper i en bakform (20x20 cm).
  2. Blanda mjöl, bikarbonat, ingefära och kanel i en skål.
  3. Rör ihop margarin med sirap och ägg.
  4. Blanda sirapssmeten med de torra ingredienserna. Hacka ingefära och blanda ner det mesta av den (spara 1 msk till dekoration). Häll smeten i formen och grädda i ugn ca 30 minuter.
  5. Värm upp sockerlag från ingefäran i en kastrull tillsammans med vatten. Stick hål i den varma kakans ovansida med en gaffel och pensla över sockerlagen. Dekorera med ingefärabitarna och låt kakan svalna helt. Skär upp i 16 bitar.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!