Foto av Kardemummaplättar från WW ViktVäktarna

Kardemummaplättar

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Riktigt goda plättar med smak av kardemumma. Servera äppel- och citronkompott med vaniljyoghurt till.

Ingredienser

Ägg

2 st

Vetemjöl

1½ dl

Mjölk 0,5%

4 dl

Kardemumma

½ tsk, krossade kärnor

Margarin flytande 80%

1 msk

Äpple

4 medelstor(t)/medelstora, skalade och i grova bitar

Citron

½ st, rivet skal och saft

Socker

2 msk

Yoghurt naturell 3%

1½ dl

Vaniljsocker

3 tsk, 2-3 tsk

Pistagenötter

2 msk, skalade

Instruktioner

  1. Vispa ägg och mjöl slätt, tillsätt mjölk, en nypa salt, kardemumma och margarin. Grädda plättarna i ett plättjärn. Lägg äppelbitar, citronskal, saft och socker i en kastrull, koka sakta med lock till en grov puré. Låt svalna. Blanda yoghurt med vaniljsocker. Servera plättarna med yoghurt, puré och hackade nötter.