ViktVäktarna - Zeinas karibiska kikärtscurry med ugnsbakade vitkålsklyftor

Zeinas karibiska kikärtscurry med ugnsbakade vitkålsklyftor

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lättlagad curry med kikärter som serveras med vitkålsklyftor smaksatta med citron som rostas i ugn. Så gott!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

2 st, olika färger

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomat

1 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Curry

1 msk

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Kikärter, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Tomatpuré

2 msk

Timjan

1 tsk

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Vatten

2 dl

Vitkål

½ st

Citron

½ st

Olivolja

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och tärna lök, skär paprika i bitar och skala och finhacka vitlök. Hacka tomat och chili.
  3. Hetta upp olja och stek lök, paprika och vitlök tills de mjuknar. Vänd i tomat, chili, timjan och curry, fräs en stund under omrörning. Häll över kokosmjölk, kikärtor och tomatpuré. Koka upp och låt puttra i ca 15 minuter.
  4. Klyfta vitkålen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Pressa över citron och ringla över olivolja. Sätt in i ugn i ca 15 minuter.
  5. Blanda majsstärkelse med vatten, rör om tills stärkelsen är helt upplöst i vattnet. Häll i grytan och rör om. Majsstärkelsen kommer att göra grytan krämig. Krydda med salt och peppar. Koka upp grytan och låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Servera grytan med vitkålsklyftorna.