Foto av Kassler i rosépepparsås från WW ViktVäktarna

Kassler i rosépepparsås

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Färgrik rätt med kassler. Lyser upp en gråmulen dag!

Ingredienser

Kassler (fett bortskuret)

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Fraiche 5%

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Chilisås, tomat

2 msk

HP-sås

½ msk, alt. worchestersås

Japansk soja

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Rosépeppar

1 msk

Potatis

1200 g

Gröna bönor

2 dl

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Skiva kasslern och lägg den på ett ugnssäkert fat, täck med folie. Ställ in i ugn 225° ca 20 min. Koka potatis och värm de gröna bönorna. Fräs finhackad lök, krossad rosépeppar i margarin utan att det får färg. Blanda fraiche, matlagningsgrädde, chilisås, HP-sås, soja och vitlök. Slå blandningen över löken, rör om och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kasslern. Strö över rikligt med klippt persilja och några rosépepparkorn. Servera med kokt potatis och gröna bönor