ViktVäktarna - Kikärtscurry med svamp och spenat

Kikärtscurry med svamp och spenat

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig vegetarisk curry med kikärter, svamp och spenat och en massa smarriga kryddor såklart! Serveras här med pitabröd, men ris passar också utmärkt till.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 bit(ar)

Chilipeppar

1 st, röd/röda, röd

Champinjoner

250 g

Rapsolja

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Fänkålsfrön

1 tsk

Gurkmeja

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Tikka masala, utan socker

2 tsk

Tomatpuré

1 msk

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Krossade tomater

2 förp

Spenat, förvälld/fryst

200 g, babyspenat

Koriander

1 kruka(or)

Pitabröd

4 st

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Finhacka chili. Dela svamp i mindre bitar.
  2. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök, chili och ingefära. Blanda ner alla torra kryddor och tomatpuré, låt fräsa med någon minut.
  3. Blanda ner svamp och låt steka med ca 5 minuter. Häll på sköljda och avrunna kikärter och krossade tomater. Koka upp och låt puttra på låg värme 10-15 minuter.
  4. Blanda ner spenat och låt den sjunka ihop. Servera med pitabröd och toppa med koriander.