Foto av Klassisk grönkålssoppa från WW ViktVäktarna

Klassisk grönkålssoppa

2
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Här är ett förslag på en vegetarisk soppa med ägg. Om du önskar kan du äta den med kokta köttbullar, frikadeller, istället.

Ingredienser

Grönkål

750 g, fryst

Vatten

15 dl

Grönsaksbuljongtärning

3 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vetemjöl

1 msk

Mjölk 0,5%

1 dl

Salt

2 tsk

Muskotnöt

½ krm

Ägg

4 st

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar och lägg i kålen att smälta.
  2. Rör ihop margarin och mjöl och vispa ner klickvis i den kokande soppan, som då blir lagom avredd.
  3. Krydda och låt soppan koka ett par minuter.
  4. Runda av med mjölk och smaka av. Servera med kokta ägghalvor.
  5. Prova även soppan med tillbehör som kokt korv eller skinksmörgås.