Foto av Kotlett med ris och stekta äpplen och plommon från WW ViktVäktarna

Kotlett med ris och stekta äpplen och plommon

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Goda kotletter med chiliris färgat av paprikapulver. Friskt och fruktigt med stekt äpplen och plommon till.

Ingredienser

Chilipeppar

¼ st, grön/gröna, röd

Margarin flytande 80%

1 tsk

Ris, okokt

½ dl

Paprikapulver

1 krm

Grönsaksbuljong

2½ dl

Plommon

2 st

Äpple

½ medelstor(t)/medelstora

Lime

½ st

Fläskkotlett, fett bortskuret

125 g

Matlagningsyoghurt 8%

3 msk

Instruktioner

  1. Finhacka chilin och fräs i ½ tsk margarin i en gryta. Tillsätt ris och paprikapulver, låt fräsa ca 30 sekunder. Häll på buljong och låt det koka på svag värme 15-20 minuter. Dela och kärna ur plommon och äpple, skär i bitar. Stek kotletten i resterande margarin, lägg i frukten, pressa över lime och låt steka med tills kotletten är klar. Blanda yoghurt med salt, peppar och lite lime. Servera med ris och sallad.