ViktVäktarna - Kotlett med sås och potatis

Kotlett med sås och potatis

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En klassiker. Stekt kotlett med brunsås och kokt potatis. Gott i all sin enkelhet!

Ingredienser

Potatis

800 g

Haricots verts

150 g

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Margarin flytande 80%

2 tsk

Köttbuljongtärning

1 st

Vatten

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Tillsätt bönorna när 5 minuter av koktiden återstår.
  2. Krydda kotletterna med salt och peppar och bryn i margarin. När de fått fin färg, lägg i buljongtärning och slå på vatten och matlagningsbas. Låt sjuda i såsen medan potatisen kokar klart.
  3. Servera kotletter med potatis, sås och haricots verts.

Anteckning

Det är, så klart, gott att servera gelé och inlagd gurka till.