ViktVäktarna - Köttbullar med fänkål och pasta

Köttbullar med fänkål och pasta

11
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Smakrika köttbullar i en underbar tomatsås, serverat med pasta. Funkar lika bra till vardagslyx eller som helgmys.

Ingredienser

Nötfärs 5%

500 g

Fänkålsfrön

1 tsk, fänkålsfrön

Citron

½ st

Ägg

1 st

Salt

1 tsk

Peppar

2 krm

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Rapsolja

1 tsk

Krossade tomater

2 förp

Balsamvinäger

1 tsk

Rapsolja

2 tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Börja med köttbullarna. Blanda färs med fänkålsfrön, citronskal och uppvispat ägg. Krydda med salt och peppar och forma sedan till 12 lika stora bollar.
  2. Skala och finhacka lök, vitlök och chili. Stek löken, vitlöken och det mesta av chilin i olja på låg värme tills allt mjuknar. Tillsätt krossade tomater och balsamvinäger och låt sjuda på låg värme i 30 minuter tills såsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek köttbullarna i olja, vänd på dem ofta. Du kan behöva steka i omgångar. Lägg sedan ner de stekta köttbullarna i tomatsåsen och låt allt småputtra i ytterligare ett par minuter.
  4. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera pastan med köttbullar och tomatsås. Garnera med resterande chili och ett par varv med pepparkvarnen.