Foto av Köttbullar med pasta och tomatsallad från WW ViktVäktarna

Köttbullar med pasta och tomatsallad

12
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Köttbullar med kanel och russin, en annorlunda, men god smakkombination. Serveras med pasta och tomatsallad.

Ingredienser

Bröd ljust/vitt

2 skiva(or)

Vatten

2 dl

Nötfärs 10%

400 g

Ägg

1 st

Kanel

½ tsk

Citron

1 st, rivet skal

Russin

2 msk

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vitvinsvinäger

½ dl

Pasta okokt (typ spaghetti)

140 g

Cocktailtomater

250 g

Lök

½ st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Vitvinsvinäger

½ msk

Flingsalt

1 krm

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Gör tomatsalladen. Halvera tomaterna, finhacka löken och lägg i en skål. Blanda olivolja med vinäger och slå över. Strö över flingsalt och svartpeppar, gärna nymalen. Lägg brödet i 1½ dl vatten en stund. Blanda ned färs, salt och peppar. Tillsätt ägget. Smaksätt med kanel och rivet citronskal. Blanda sist ned russinen. Forma till köttbullar. Bryn dem i omgångar i margarin i en fettsnål stekpanna. Lägg över köttbullarna i en gryta. Fräs ur stekpannan med vinäger och ½ dl vatten. Häll skyn över köttbullarna och låt dem eftersteka i ca 5 minuter. Koka pastan under tiden. Servera köttbullarna med sky, pasta och tomatsallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!