Foto av Köttfärs- och blomkålspanna från WW ViktVäktarna

Köttfärs- och blomkålspanna

15
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabb, enkelt och god vardagsrätt med färs och mycket grönsaker.

Ingredienser

Ris, okokt

250 g

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Cocktailtomater

250 g

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Fraiche 5%

2 dl

Japansk soja

2 msk, japansk

Sambal oelek

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär blomkål i mindre bitar. Skala och hacka lök. Skär zucchini i mindre bitar. Halvera tomater.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek lök och blomkål. Tillsätt färs och bryn. Blanda ner zucchini och tomat och låt fräsa med några minuter.
  4. Blanda ner fraiche, soja, sambal och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

Anteckning

Smaka av till lagom hetta med sambal.