Foto av Köttfärsfyllda rödlökar med kamutvete från WW ViktVäktarna

Köttfärsfyllda rödlökar med kamutvete

9
9
8
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lök och köttfärs är en klassiker i den svenska husmanskosten, här i en något annorlunda tappning. Läckert för ögat och gott för gommen!

Ingredienser

Matvete okokt

3 msk, kamutvete, 1 dl kokt

Lök

8 st, röd/röda, stora

Margarin flytande 80%

1 msk

Tomat

2 st

Broccoli

½ stånd

Nötfärs 10%

500 g

Morot

3 st

Majrova

100 g, 1 styck

Rödbetor, färska

2 st

Rapsolja

1 msk

Vitvinsvinäger

½ msk

Senap

1 tsk, gärna honungssenap

Instruktioner

  1. Koka vetet och låt svalna. Sätt ugnen på 200°. Ta bort yttersta skalet på löken. Skär av toppen och gröp ur så mycket du kan av innehållet. Ta knappt hälften av det urgröpta och hacka fint. Fräs det i margarinet. Hacka tomaterna och skär broccoli i mindre bitar. Blanda ner i löken. Rör i vetet. Ta bort från värmen och rör i färsen. Fyll lökarna med färsen. Ställ de i en ugnsfast form. Ställ in formen mitt i ugnen i 30 minuter. Råriv morötter, majrova och rödbetor. Rör ihop olja, vinäger och senap. Smaka av med salt och peppar. Blanda vinegrette med rårivna rotsaker och servera till de ugnsbakade lökarna.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!