Foto av Köttfärslimpa med potatis- och jordärtskocksmos från WW ViktVäktarna

Köttfärslimpa med potatis- och jordärtskocksmos

13
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Köttfärslimpa är en klassiker i många hem. Byt ut en del av potatisen i det traditionella potatismoset mot jordärtskocka. Du kommer inte att bli besviken. Så gott till köttfärslimpan.

Ingredienser

Skinkfärs 10%

600 g

Mjölk 0,5%

½ dl

Färskost 11%

50 g

Schalottenlök

1 st

Gräslök

2 msk

Köttbuljong

2 dl, 1-2 dl

Morot

5 medelstor(t)/medelstora

Gröna ärter

2 dl

Potatis

600 g

Jordärtskocka

200 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman färs, mjölk, färskost, riven schalottenlök och finhackad gräslök. Krydda med salt och peppar. Forma till en limpa och lägg i en ugnsform.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning och häll i formen. Sätt in i ugn ca 35 minuter. Ös limpan med buljong några gånger och om du önskar lite mörkare färg, pensla över lite soja.
  3. Skala potatis och jordärtskockor. Dela dem i mindre bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  4. Häll av kokvattnet och pressa eller stöt potatis och jordärtskockor. Blanda ner margarin och mjölk och vispa till ett luftigt mos. Krydda med salt och peppar. Servera till köttfärslimpan, kokta ärter och morötter.
  5. Tips! Önskar du sås till rätten kan du reda buljongen med lite såsredning. Lingon och picklade grönsaker är gott att servera till.