ViktVäktarna - Köttfärspaj med medelhavsgrönsaker

Köttfärspaj med medelhavsgrönsaker

6
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Matig och smakrik paj fylld med köttfärsröra, paprika och aubergine. Pajdegen innehåller sojabönor och grahamsmjöl men bara pyttelite margarin, smart va? Den blir krispig och jättegod!

Ingredienser

Sojabönor, konserv

100 g

Grahamsmjöl

1 dl

Margarin 80%

25 g

Vatten

1 msk

Lök

1 st, gul/gula

Nötfärs 5%

500 g

Rapsolja

2 tsk

Tomatpuré

2 msk

Kalvfond

1 msk

Vatten

1 dl

Timjan

1 tsk, torkad

Dragon

1 tsk, torkad

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st

Ägg

3 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Ost 12%, riven

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg skölja och avrunna bönor i en mixer tillsammans med mjöl, margarin och vatten och kör ihop till en deg. Kavla ut till en tunn pajbotten mellan två bakplåtspapper. Lägg över och tumma in den i en pajform. Nagga med gaffel och grädda 10 minuter i ugn. Sänk därefter värmen till 175°.
  3. Hacka lök. Stek tillsammans färsen i lite av oljan. Tillsätt tomatpuré, fond och vatten. Låt puttra samman några minuter. Krydda med salt, peppar, timjan och dragon. Lägg över i pajskalet.
  4. Tärna aubergine och paprika och stek i resterande olja några minuter. Lägg över på färsen.
  5. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde och ost. Häll över i pajskalet och grädda ca 30 minuter.