Krämig citronpaj

8
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
En vackert gul och krämig paj att servera efter en god middag. Varför inte göra två stycken när du ändå är i farten – och frys in den andra till senare tillfälle?

Ingredienser

Digestivekex

6 st

Margarin flytande 80%

2 msk

Kondenserad mjölk

300 g

Ägg

2 st

Citron

2 st

Instruktioner

  1. Krossa kexen fint och blanda ihop med margarin. Tryck ut i en pajform och ställ i kylen. Blanda samman kondenserad mjölk och ägg i en skål, tillsätt 1 1/4 dl citronsaft och 1 msk rivet citronskal. Häll det i pajformen. Grädda i ugn 175° ca 15 minuter. Låt det kallna före servering.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!