Foto av Krämig gnocchi i ugn från WW ViktVäktarna

Krämig gnocchi i ugn

9
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Potatisgnocchi blandat med två sorters ost, vitlök och sparrisbroccoli. En ny variant på den amerikanska klassikern Mac n' cheese.

Ingredienser

Broccoli

200 g, sparrisbroccoli

Potatisgnocchi

500 g

Färskost 7%

200 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Vatten

1½ dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Muskotnöt

1 krm, malen

Citron

½ st

Parmesanost riven

1 dl

Bladspenat

200 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka sparrisbroccolin 1 minut och lägg över i en ugnsfast form tillsammans med gnocchi.
  3. Blanda ihop färskost, pressad vitlök, vatten, smulad buljongtärning, muskot och rivet citronskal. Häll över broccolin och gnocchin och blanda ihop. Strö över parmesan och sätt in i ugnen tills det blir gyllene, ca 20 minuter.
  4. Värm lite vatten i en panna och stek spenaten, lite i taget, tills den sjunker ihop. Krydda med salt och peppar och servera till gnocchipannan.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!