Foto av Krämig laxgryta med pressad potatis från WW ViktVäktarna

Krämig laxgryta med pressad potatis

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax i en underbar sås med smak av dijon, hummerfond, dill och rom. Serveras med potatis och sockerärter.

Ingredienser

Potatis

800 g

Lax

500 g

Vatten

1 dl, ½-1 dl

Hummerfond

2½ msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Senap (dijon)

2 tsk

Dill

1 knippe(n)

Stenbitsrom (caviar)

3 msk, röd

Salt

2 krm

Sockerärter

2 dl

Instruktioner

  1. Koka potatis. Skär lax i mindre bitar.
  2. Blanda vatten, hummerfond, matlagningsbas och senap i en kastrull. Koka ihop såsen något.
  3. Lägg i fiskbitarna och sjud under lock ca 10 min.
  4. Hacka dill och rör ner tillsammans med rom i såsen. Smaka av med salt och koka upp.
  5. Pressa potatisen och servera till laxen tillsammans med sockerärter.