ViktVäktarna - Krämig potatissoppa med kalkonbacon

Krämig potatissoppa med kalkonbacon

7
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Potatissoppa - en klassisk vardagsrätt som alltid funkar! Denna är toppad med krispig kalkonbacon och persilja, vilket såklart gör den ännu godare.

Ingredienser

Potatis

1 kg

Vatten

1 liter

Salt

1 tsk, 1-2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2 klyftor

Basilika

1 kruka(or)

Kalkonbacon

100 g

Persilja

½ dl, hackad

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis i små bitar. Lägg dem i en stor gryta. Häll på vatten och salt. Koka tills potatisen är mjuk. Slå av kokvattnet i en skål och spara. Mixa potatisen och spä med kokvattnet till lagom konsistens.
  2. Tillsätt matlagningsgrädde. Låt koka i ett par minuter.
  3. Pressa ner vitlöksklyftor. Hacka basilika och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla kalkonbacon och bräck (stek utan fett) dem knapriga i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Toppa soppan med bacon och hackad persilja.

Anteckning

Använd med fördel en mjölig potatissort när du gör potatissoppa. De innehåller mer stärkelse och mindre vatten än de fasta varianterna och lämpar sig därför bättre till soppa. En klassisk mjölig potatissort är King Edward. Vill du ha lite annan karaktär på soppan, testa mandelpotatis!