Foto av Krämig potatissoppa och bacon från WW ViktVäktarna

Krämig potatissoppa och bacon

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En kall kväll kan det vara gott med en härligt krämig potatissoppa samt sältan av knaperstekt bacon, smaker som passar fantastiskt bra ihop.

Ingredienser

Rapsolja

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula, gul

Potatis

8 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Grönsaksbuljong

10 dl

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2

Lagerblad

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

½ dl

Körvel

2 tsk

Bacon, stekt

8 skiva(or), avrunnen/avrunnet, knaperstekt

Instruktioner

  1. Hetta upp olja och mjukfräs hackad lök i en gryta. Blanda ner potatis, morot och selleri skurna i bitar. Strimla purjon och rör i. Häll på vatten, buljongtärningar, pressad vitlök och lagerblad. Låt det småkoka under lock ca 20 minuter.
  2. Mixa soppan till lagom konsistens. Rör i matlagningsbas och smaka av med salt, peppar och körvel. Spä med vatten om det blir för tjockt. Strö över knaperstekt bacon och servera.