Foto av Kryddiga järpar med tomatbulgur från WW ViktVäktarna

Kryddiga järpar med tomatbulgur

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bulgur som får koka med tomat blir ett smakrikt tillbehör som passar perfekt till de kryddiga järparna. Gör järparna medan bulgurn kokar så går rätten snabbt.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Bulgur, okokt

2½ dl

Vatten

2 dl

Krossade tomater

1 förp

Salt

½ tsk

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Nötfärs 5%

500 g

Basilika

1 tsk, torkad

Persilja

1 tsk, torkad

Spiskummin

1 krm

Ägg

1 st

Salt

½ tsk

Peppar

½ krm

Margarin flytande 80%

2 tsk

Fraiche 5%

1 dl

Vitlök

½ klyfta(or)

Sambal oelek

½ tsk

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök mjuk. Tillsätt bulgur, vatten, buljong och krossade tomater. Låt småkoka tills bulgurn är mjuk, ca 12-15 min.
  2. Blanda nötfärs med basilika, persilja, spiskummin, salt, peppar och ägg till en jämn smet. Forma till järpar och stek i margarin tills de är genomstekta.
  3. Blanda fraiche med pressad vitlök och sambal oelek till en sås.
  4. Servera järparna med tomatbulgur, en klick vitlökssås och sallad.