Kyckling i dragonsås med ris

Bli medlem idag!
Just nu - 0 kr första mån!
Välj medlemskap
Total tid:
35min
Förberedelse:
10min
Tillagningstid:
25min
Portioner:
4
Svårighetsgrad:
Medel

Kyckling i en riktigt härlig sås med vin, grädde, vitlök, senap och dragon. Serveras här med ris, men kan lika gärna bytas ut mot någon god pasta.

Ingredienser
  • 2 dl Ris, okokt
  • 1 huvud(en) Blomkål
  • 1 tsk Rapsolja
  • 600 g Kycklingbröstfilé
  • 2 tsk Margarin flytande 80%
  • 1 st, gul/gula Lök
  • 2 klyfta(or) Vitlök
  • 1 1/2 dl Matlagningsvin, vitt
  • 2 msk Kycklingfond
  • 2 tsk Senap (dijon), 1-2 tsk
  • 1 msk Dragon, 1-2 msk
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 4%
  • 1 msk Majsstärkelse (redning)
  • 2 tsk Kalvfond, 1-2 tsk
  • 1 krm Socker
Instruktioner

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

Skär blomkål i mindre buketter och stek knappt mjuka i olja, lägg åt sidan.

Dela kyckling på längden och bryn runt om i margarin, lägg åt sidan.

Skala och strimla lök och skiva vitlök, stek mjuka utan att få färg. Tillsätt matlagningsvin, kycklingfond, dijonsenap, dragon, salt och peppar. Låt puttra några minuter.

Häll på matlagningsgrädde och red med såsredning. Smaka av med kalvfond, salt, peppar och ev. en nypa socker. Lägg i kycklingen och låt puttra tills kycklingen är klar. Lägg i blomkålen och låt den bli varm.

Servera grytan med ris och sallad.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!