Kyckling i dragonsås med ris

Bli medlem idag!
Få tillgång till 1000-tals recept
Sen är det bara att söka bland recepten i appen och på hemsidan.
Välj medlemskap
Total tid:
35min
Förberedelse:
10min
Tillagningstid:
25min
Portioner:
4
Svårighetsgrad:
Medel
Ingredienser
  • 2 dl Ris, okokt
  • 1 huvud(en) Blomkål
  • 1 tsk Rapsolja
  • 600 g Kycklingbröstfilé
  • 2 tsk Margarin flytande 80%
  • 1 st, gul/gula Lök
  • 2 klyfta(or) Vitlök
  • 1 1/2 dl Matlagningsvin, vitt
  • 2 msk Kycklingfond
  • 2 tsk Senap (dijon), 1-2 tsk
  • 1 msk Dragon, 1-2 msk
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 4%
  • 1 msk Majsstärkelse (redning)
  • 2 tsk Kalvfond, 1-2 tsk
  • 1 krm Socker
Instruktioner

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

Skär blomkål i mindre buketter och stek knappt mjuka i olja. Lägg åt sidan.

Dela kyckling på längden och bryn runt om i margarin, lägg åt sidan.

Skala och strimla lök och skiva vitlök, stek mjuka utan att få färg. Tillsätt matlagningsvin, kycklingfond, dijonsenap, dragon, salt och peppar. Låt puttra några minuter.

Häll på matlagningsgrädde och red med såsredning. Smaka av med kalvfond, salt, peppar och ev. en nypa socker. Lägg i kycklingen och låt puttra tills kycklingen är klar. Lägg i blomkålen och låt den bli varm.

Servera grytan med ris och sallad.

Bli medlem idag!

Med ViktVäktarnas app har du tillgång till mängder av recept och inspiration!