Foto av Kyckling från Indien från WW ViktVäktarna

Kyckling från Indien

8
Points®
Total tid
5 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En underbart god och exotisk kycklingrätt.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Citron

½ st, saft

Saffran

1 pkt

Yoghurt naturell 0,5%

2½ dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Kummin

1 msk, malen

Koriander

1 msk, malen

Ingefära

1 msk, malen

Cayennepeppar

1 krm, alt. sambal oelek

Margarin flytande 80%

2 tsk

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Matlagningsyoghurt 8%

1½ dl

Timjan

2 msk, färsk, hackad

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Lägg kycklingfiléerna i en skål och droppa över pressad citron. Blanda ut 1/2 paket saffran med 1 msk hett vatten och pensla köttet.
  2. Blanda lättyoghurt, pressad vitlök, kummin, koriander, ingefära och cayennepeppar till en marinad. Häll marinaden över kycklingen och ställ i kylen 5-6 timmar.
  3. Skrapa av marinaden. Pensla en form och filéer med en blandning av flytande margarin, 1/2 paket saffran och 1 tsk salt. Stek i 200 grader i mitten av ugnen ca 30 minuter. Koka riset.
  4. Gör en sås av lättmajonnäs, matlagningsyoghurt, hackad timjan, salt och peppar. Servera med ris och en sallad med cocktailtomater, strimlad rödlök och färsk koriander samt såsen.