Foto av Kyckling hindi style från WW ViktVäktarna

Kyckling hindi style

13
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Underbar kyckling med karaktäristisk smak av vitlök, ingefära och citrongräs. Den lagar sig dessutom själv i ugnen!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklinglårfilé

600 g

Vitlök

3 klyfta(or)

Ingefära

½ msk, färsk

Citrongräs

1 st

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Garam masala, utan socker

1 msk

Paprika

2 st, röd

Blomkål

½ medelstor(t)/medelstora

Mynta

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka riset.
  2. Skär kycklingen i stora strimlor.
  3. Lägg vitlök, ingefära och citrongräs i en matberedare och kör till en pasta. Lägg blandningen i en skål och tillsätt kokosmjölk, garam masala, salt och peppar. Lägg i kycklingen och marinera 30 minuter i rumstemperatur.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Dela paprikan i stora bitar och blomkålen i stora buketter. Ta upp kycklingbitarna utan marinaden och lägg i en ugnsform. Grilla kycklingen i 15 minuter högt upp i ugnen så det får färg.
  6. Ta ut ugnsformen, lägg i grönsakerna och slå på marinaden. Kör 10-15 minuter till i ugnen tills kycklingen är färdig. Servera med ris och toppa med hackad mynta.