ViktVäktarna - Kyckling i balsamicosås med sötpotatis

Kyckling i balsamicosås med sötpotatis

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling som får puttra i en aromatisk och krämig sås med balsamvinäger, kalvfond och basilika kan ju inte bli fel. Serverat med ugnsrostade sötpotatis- och morotstärningar.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

500 g

Morot

500 g

Rapsolja

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Balsamvinäger

2 msk

Kalvfond

2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Basilika

1 tsk

Cocktailtomater

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och tärna sötpotatis och morötter i cm-stora bitar. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och krydda med salt. Sätt in i ugn ca 15 minuter eller tills rotfrukterna är klara.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Dela kyckling i mindre bitar. Hetta upp en traktörpanna med margarin och bryn kyckling, lök och vitlök. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt balsamvinäger, fond, matlagningsbas och basilika. Lägg i tomaterna i pannan och låt allt sjuda under lock tills kycklingen är genomstekt och tomaterna mjuka.
  5. Ta ut rotfrukterna och krydda med chili flakes. Servera till kycklingen.