Foto av Kyckling i basilikasås med pasta från WW ViktVäktarna

Kyckling i basilikasås med pasta

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Kyckling i smarrig basilikasås som sköter sig själv i ugnen. Serveras med pasta och haricots verts.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Tomat

2 st

Basilika

1 msk, 1-2 msk

Senap (dijon)

1 msk, 1-2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Haricots verts

150 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingfiléerna runt om i margarin.
  2. Skiva tomaterna tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Krydda med basilika.
  3. Rör ut dijonsenapen i matlagningsbas och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugn 20-25 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka haricots verts i lättsaltat vatten någon minut.
  5. Servera kycklingen med pasta och haricots verts.

Anteckning

Strö över riven ost innan du sätter in gratängen i ugnen.