Foto av Kyckling i champagnesås från WW ViktVäktarna

Kyckling i champagnesås

11
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En underbar rätt som tål att bjudas på! Champagnesåsen gör den här rätten riktigt lyxig..

Ingredienser

Potatis

700 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Kycklingbröstfilé

500 g, 4 filéer

Margarin flytande 80%

2 tsk

Schalottenlök

2 st

Vin, vitt torrt

2 dl, eller champagne

Fraiche 5%

4 dl

Hönsbuljongtärning

1½ st

Paprika

1 st, röd

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala potatisen och skär skivor, men inte helt igenom. Lägg dem i en ugnsform, pensla med 2 tsk margarin. Strö på ströbröd. Sätt in i ugn ca 50 min.
  3. Stek kycklingfiléerna i 1 tsk margarin, krydda med salt och peppar.
  4. Hacka schalottenlök och bryn i 1 tsk margarin, tillsätt vin, fraiche och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och smaka av såsen, tillsätt resterande vin.
  5. Servera kyckling med hasselbackspotatis, sås och sallad och paprika.