Foto av Kyckling i champagnesås från WW ViktVäktarna

Kyckling i champagnesås

11
10
6
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En underbar rätt som tål att bjudas på! Champagnesåsen gör den här rätten riktigt lyxig..

Ingredienser

Potatis

700 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Kycklingbröstfilé

500 g, 4 filéer

Margarin flytande 80%

2 tsk

Schalottenlök

2 st

Vin, vitt torrt

2 dl, eller champagne

Fraiche 5%

4 dl

Hönsbuljongtärning

1½ st

Paprika

1 st, röd

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala potatisen och skär skivor, men inte helt igenom. Lägg dem i en ugnsform, pensla med 2 tsk margarin. Strö på ströbröd. Sätt in i ugn ca 50 min.
  3. Stek kycklingfiléerna i 1 tsk margarin, krydda med salt och peppar.
  4. Hacka schalottenlök och bryn i 1 tsk margarin, tillsätt vin, fraiche och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och smaka av såsen, tillsätt resterande vin.
  5. Servera kyckling med hasselbackspotatis, sås och sallad och paprika.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!