ViktVäktarna - Kyckling med klibbig jordnötssås

Kyckling med klibbig jordnötssås

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Oj oj oj så gott detta är! Mört kycklingbröst i en kladdig och klibbig jordnötssås tillsammans med nudlar, grönsaker och koriander. Lika gott till vardags som till fest.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Nudlar 100% fullkorn, okokt

150 g

Salladslök

1 knippe(n)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Spenat, färsk

70 g

Koriander

1 knippe(n)

Jordnötssmör, utan socker

3 msk

Japansk soja

1 msk, japansk

Honung, flytande

1 tsk

Lime

1 st

Ingefära

1 cm, färsk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Instruktioner

  1. Koka kycklingen i saltat vatten ca 10 minuter. Ta upp och låt svalna något. Strimla den.
  2. Lägg ner nudlarna i samma vatten och koka enligt instruktioner på förpackningen.
  3. Strimla salladslök, hyvla morot i långa remsor, hacka spenat och koriander.
  4. Blanda ihop jordnötssmör, soja, honung, pressad lime, riven ingefära, finhackad chili och 6 msk kokande vatten i en kastrull. Koka upp och ta sedan av kastrullen från plattan. Blanda ner kycklingen och hälften av koriandern.
  5. Lägg upp nudlar i skålar och toppa med salladslök, morotsstrimlor, spenat och resterade koriander. Avsluta med kycklingen.

Anteckning

Det passar alldeles utmärkt till att toppa med rostade, salta jordnötter.