Foto av Kyckling med pak choi från WW ViktVäktarna

Kyckling med pak choi

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarrig kycklingrätt med en fantastiskt god sås med ingefära, vitlök, tomatpuré och balsamvinäger. Servera det rykande hett med ris och sallad.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl, jasminris

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

2 cm, färsk, el. 1-2 tsk torkad

Japansk soja

2 msk, japansk

Muscovadosocker

2 msk

Balsamvinäger

1 msk

Tomatpuré

2 tsk

Hoisinsås

2 tsk

Sambal oelek

1 tsk

Rapsolja

½ msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

2 st, röda

Rapsolja

1 msk

Pak choi

2 st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda ihop pressad vitlök, riven ingefära, soja, socker, balsamvinäger, tomatpuré, hoisinsås, sambal oelek och olja. Ställ åt sidan.
  3. Strimla kycklingfilé, klyfta lök och skär paprika i bitar.
  4. Stek kyckling i olja till fin färg. Tillsätt lök och paprika och låt det steka med några minuter.
  5. Skär bort roten och dela pak choibladen i mindre bitar och låt de fräsa med ca 30 sekunder.
  6. Häll såsen över kyckling och grönsaker, blanda runt och låt det koka upp. Servera med ris och sallad.