ViktVäktarna - Kyckling med vilttouch

Kyckling med vilttouch

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklinggryta med kantareller smaksatt med vinbärssaft, enbär och timjan.

Ingredienser

Potatis

600 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Kantareller

250 g

Saft (koncentrerad)

¾ dl, vinbärssaft

Vatten

1½ dl

Fraiche 5%

2 dl

Hönsbuljongtärning

2 st

Enbär

10 st

Timjan

1 tsk

Japansk soja

2 tsk

Timjan

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Skala potatis och koka i lättsaltat vatten.
  2. Dela kycklingen i mindre bitar och stek i margarin i en stekpanna. Ansa och dela svampen och lägg ner i pannan.
  3. Blanda saft, vatten, fraiche, buljongtärningar, krossade enbär, timjan och soja och häll det över kyckling och svamp. Låt puttra under lock i ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
  4. Garnera med färsk timjan. Servera med pressad potatis.

Anteckning

Rör ner 2 msk gelé för extra smak.