Foto av Kycklingfilé med belugalinser från WW ViktVäktarna

Kycklingfilé med belugalinser

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingfilé vänd i persilja med en, både fin och god, bönsallad.

Ingredienser

Paprika

½ st, 1 msk rostad

Lättmargarin 40%

40 g

Torra belugalinser

300 g

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Crema di balsamico

1 msk

Lök

½ st, röd/röda

Cocktailtomater

12 st

Kycklingbröstfilé

500 g

Olivolja

1 msk

Persilja

3 msk, bladpersilja

Instruktioner

  1. Börja med kryddsmöret. Finhacka paprikan och blanda med margarinet. Krydda med salt och peppar. Lägg in i kylen. Sätt ugnen på 200°. Koka linserna tillsammans med buljong. Låt svalna lite och häll i balsamico och finhackad lök. Halvera tomaterna och blanda ner i linserna. Smaka av med salt och peppar. Pensla kycklingfiléerna med olja och vänd i persilja. Krydda med salt och peppar. Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek dem i ugnen i ca 20 minuter. Skiva kycklingfiléerna och servera med kryddsmör och linser.