ViktVäktarna - Pasta med kyckling och soltorkade tomater

Pasta med kyckling och soltorkade tomater

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lättlagad pastarätt med kyckling och soltorkade tomater som går hem hos både stora och små. Var inte rädd att krydda på lite extra om du gillar hetta.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vatten

2 dl, 1-2 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Soltorkade tomater i olja, avrunna

8 st

Cayennepeppar

2 krm, 1-2 krm

Chilipeppar

2 krm, 1-2 krm

Salt

½ tsk

Svartpeppar

2 krm

Fraiche 5%

2 dl

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och strimla lök och dela svamp i kvartar. Skär kyckling i mindre bitar. Stek lök och svamp i margarin i en gryta. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Strimla avrunna soltorkade tomater och lägg ner i grytan. Låt koka upp.
  3. Tillsätt kyckling, cayennepeppar, chilipeppar, salt och peppar i grytan. Låt koka tills kycklingen är klar. Tillsätt fraiche och låt allt bli varmt.
  4. Servera kycklinggrytan med pasta och ruccola.

Anteckning

Om du inte är jätteförtjust i soltorkade tomater, hacka dem fint så märks de inte, men sätter fin smak. Krydda upp rätten till lagom styrka med chili och cayennepeppar.