Foto av Kycklinggryta från WW ViktVäktarna

Kycklinggryta

10
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling i en gryta med soltorkade tomater, morötter och pasta. Basilika, vitlök och oregano ger grytan extra god smak.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

700 g

Morot

4 st

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Soltorkade tomater, torra

4 st, blötlagda

Olivolja

2 tsk

Kycklingbuljong

5 dl

Oregano

1 msk, färsk

Basilika

1 msk, färsk

Pasta okokt (typ penne)

300 g, fullkorn

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i kuber, ca 1,5*1,5 cm. Bryn bitarna hastigt i olja i en tjockbottnad gryta, krydda med salt och peppar. Skala och skär grönsakerna i fina bitar, ca 1 cm tjocka. Grovhacka vitlöken och strimla de torkade tomaterna. Lägg grönsakerna i grytan och låt det fräsa ytterligare 1 minut. Slå på buljongen och låt det sjuda under lock ca 15 minuter tills kycklingen känns mör. Koka pastan al dente. Vänd ner pastan och örterna i grytan, låt det koka upp och smaka av med salt och peppar. Tips: Prova gärna med olika typer av pasta i detta recept.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!