Foto av Kycklinglåda med krämig sås från WW ViktVäktarna

Kycklinglåda med krämig sås

11
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härlig kycklinglåda med krämig sås. En ny favorit kanske?

Ingredienser

Potatis

800 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Paprikapulver

½ tsk

Paprika

2 st, olika färg

Färskost 11%

200 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Köttfond

1 msk, gärna oxfond

Sambal oelek

1 tsk, 1-2 tsk

Chilisås, tomat

1 msk

Paprikapulver

3 tsk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Ost riven 17%

2 dl

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatis.
  2. Dela kycklingfiléerna i bitar och stek i margarin. Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form. Finhacka paprikan och lägg över kycklingen.
  3. Blanda färskost, matlagningsgrädde, fond, sambal, chilisås, paprikapulver, salt och peppar i en kastrull och koka upp.
  4. Häll den varma såsen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i ugn ca 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Servera med pressad potatis och sallad.