Foto av Kycklingpytt med smak av ingefära och chili från WW ViktVäktarna

Kycklingpytt med smak av ingefära och chili

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt god pytt på kyckling och rotsaker och som får smak av ingefära.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Ingefära

1 tsk, 1-2 tsk malen

Chilipulver

½ tsk, 0,5-1 tsk

Salt

1 tsk

Vitpeppar

2 krm

Rapsolja

2 tsk

Potatis

600 g

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Vatten

1 dl, 0,5-1 dl

Fraiche 5%

2 dl

Mango chutney

2 msk

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda med ingefära, chilipulver, salt och peppar. Stek i olja till fin färg. Lägg över på ett fat medan du steker resten av pytten.
  2. Skala och dela potatis, palsternacka och morötter i lika stora bitar. Strimla purjolöken. Stek i olja en liten stund och slå därefter på vatten och låt steka vidare på medeltemperatur. Lägg gärna på ett lock för snabbare tillagning.
  3. När potatis och rotsaker är mjuka, lägg i kycklingen och låt allt bli genomvarmt. Krydda eventuellt med mer ingefära, chilipulver, salt och peppar.
  4. Blanda fraiche och mango chutney och servera till pytten.

Anteckning

Tips!Det går bra att fylla på med mer grönsaker i pytten och vill man komplettera med ett ägg funkar det också fint.