ViktVäktarna - Kycklingspett tandoori med rissallad

Kycklingspett tandoori med rissallad

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tandoori- och yoghurtmarinerade kycklingspett serverade med en fräsch rissallad med mynta och mango chutney.

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Tandoori kryddmix

1 msk

Grekisk yoghurt 10%

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g, innerfiléer

Mynta

½ knippe(n)

Tomat

2 st

Gurka

1 st

Mango chutney

1 msk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Blanda ihop currypasta och ½ dl av yoghurten och lägg ner kycklingen i marinaden.
  3. Hacka mynta, tomat och gurka. Blanda ner i riset tillsammans med mango chutney. Smaka av med salt och peppar.
  4. Trä på kycklingen på spett (om du använder träspett, kom ihåg att lägga dem i vatten ca 30 minuter innan). Grilla spetten ca 3 minuter på varje sida eller tills kycklingen är genomstekt.
  5. Servera spetten med rissalladen och resterande yoghurt.