ViktVäktarna - Lasagne med aubergine och färskost

Lasagne med aubergine och färskost

8
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne - förmodligen den rätt som förtjänar Nobels första matpris! Den är enkel att göra mycket av, god i matlådan dagen efter, går ofta att förbereda kvällen innan. Och så går den att fylla med nästan precis vad som helst. Denna variant är fylld med stekt aubergine och zucchini, en tomatsås som tillåts ta den tid det tar för att den ska bli riktigt mustig och en vitlöksdoftande färskostsås. Slutligen toppad med parmesan och pumpafrön. En av våra favoriträtter!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Olivolja

1 tsk

Tomater, hela konserverade

2 förp, körsbärstomater

Basilika

½ msk

Socker

1 tsk

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 msk

Färskost 4%

200 g

Mjölk 0,5%

1 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Bönlasagneplattor, torkade (100% bönor)

200 g

Parmesanost

1 dl

Pumpakärnor

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka lök, vitlök och chili.
  3. Värm olja i en kastrull och stek löken mjuk, ca 10 minuter. Blanda ner vitlök och chili och låt steka med en stund. Blanda ner tomater, basilika och socker och låt sjuda med locket på glänt ca 30 minuter. Mixa slät med stavmixer och smaka ev. av med lite salt.
  4. Skiva zucchini och aubergine. Hetta upp olja i en panna eller grilljärn och stek zucchini och aubergine.
  5. Vispa ihop färskost, mjölk och pressad vitlök.
  6. Varva lasagneplattor, aubergine och zucchini, tomatsåsen och ostsåsen. Toppa med parmesan och pumpafrön och sätt in i ugn ca 30-40 minuter.