Foto av Lättrimmad torsk med saffranspenne från WW ViktVäktarna

Lättrimmad torsk med saffranspenne

5
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Saffransdoftande pasta med varma grönsaker och lättstekt torsk! Givetvis kan man byta ut torsk mot någon annan vit fisk.

Ingredienser

Torsk

800 g, skinn- och benfri

Salt

2 tsk

Socker

1 tsk

Vitpeppar

1 krm

Pasta okokt (typ penne)

140 g, fullkorn

Paprika

3 st, 2 gula, 1 röd

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, silverlök

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Spenat, förvälld/fryst

2 dl, färsk, babyspenat

Olivolja

1 msk

Saffran

½ pkt

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ msk

Instruktioner

  1. Lägg torskfiléerna tätt på ett fat, blanda salt, socker och peppar, strö halva mängden på fisken, vänd och strö på resterande kryddor. Täck över med plastfilm och låt det rimma i rumstemperatur i 1 timme.
  2. Skär paprika, lök och zucchini i tärningar, ca 5x5 mm.
  3. Hetta upp 2 tsk olja i en tjockbottnad kastrull och stek grönsakstärningarna tillsammans med saffran försiktigt på låg värme ca 10 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Vänd ner pastan bland grönsakerna och tillsätt matlagningsbas och spenat, smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Torka fisken med papper så att ytan blir torr. Hetta upp 1 tsk olja i en teflonpanna och stek torskfilén någon minut på varje sida (den skall vara klar men absolut inte överstekt). Servera fisk och varm pasta direkt.