Foto av Lax med ädelostsås från WW ViktVäktarna

Lax med ädelostsås

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Suverän fiskrätt som ugnsgratineras. Riktigt god med lax, pressad potatis och en smakrik ädelostsås.

Ingredienser

Lax

500 g

Potatis

1 kg

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Sparris

200 g

Sockerärter

150 g

Schalottenlök

1 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Hummerfond

1 msk

Vatten

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Ädelost 30%

30 g, eller gorgonzola

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Strimla purjon, skiva fänkål, lägg i en ugnsform. Lägg laxfiléerna ovanpå och krydda med salt, peppar och valfri örtkrydda. Tillaga i ugn 175° ca 10-15 minuter. Skala och hacka löken, fräs i margarin. Tillsätt fond, vatten och grädde. Låt det småkoka i 5 minuter. Vispa ner redning och ost, låt det sjuda ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med pressad potatis, sås och grönsaker.