Foto av Lax med primörer från WW ViktVäktarna

Lax med primörer

1
Points® value
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Fantastiskt god förrätt med kallrökt lax och pepparrotsmarinerade primörer! Dessutom är den klar på en kvart.

Ingredienser

Morot

4 medelstor(t)/medelstora, späda

Sparris

4 st, gröna

Haricots verts

80 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Citron

½ st, saft och rivet skal

Pepparrot

2 tsk, riven/rivet

Lax kallrökt

100 g

Spenat, förvälld/fryst

2 dl

Rädisor

5 st, skivade

Dill

½ knippe(n), grovhackad

Instruktioner

  1. Koka morötter, sparris, haricot verts i saltat vatten, spola i kallt vatten och häll i ett durkslag. Blanda grädden med citron och pepparrot, smaka av med salt och peppar. Lägg upp den skivade laxen på tallrikar. Vänd ner morötter, sparris, spenat och rädisor i citrongrädden och dillen. Lägg upp grönsaksblandningen på laxen och servera direkt.