Foto av Lax med rosépeppar från WW ViktVäktarna

Lax med rosépeppar

5
Points®
Total tid
18 min
Förberedelse
3 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Den underskattade rosépepparn kommer här till sin rätt tillsammans med lax. Serveras med den klassiska bakpotatisen tillsammans med vitlöksost.

Ingredienser

Lax

150 g

Salt

2 krm

Rosépeppar

2 krm

Bakpotatis

1 liten(t)/små

Mjukost (smältost) 10%

1 msk, vitlökssmak

Sallad

25 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra laxen och lägg den på ett ugnssäkert fat. Sätt in det i ugnen ca 15 min. Baka potatisen i mikron ca 8-10 min. Vänd potatisen efter halva tiden och stick då och då för att känna efter om den är genombakad. Servera laxen med potatisen med en klick mjukost på toppen. Servera med en grönsallad till.